Βιογραφικό

H Valeria είναι Ελληνίδα και γεννήθηκε στην Αθήνα, την κοιτίδα της Tέχνης και του αρχαίου Πολιτισμού.

Η μεγάλη αγάπη της για την Tέχνη ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια, όπου ζωγράφιζε σε καμβάδες, έγραφε ποίηση και συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής. Κατά τα μαθητικά της χρόνια, το ταλέντο της αναγνωρίστηκε από τους καθηγητές της και όχι μόνο. Ξεκίνησε την καριέρα της με σπουδές BA στην Κοινωνιολογία, ενώ αργότερα ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική της εκπαίδευση στην Αθήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του πλανήτη μας, με σκοπό να εμπνευστεί από διαφορετικούς πολιτισμούς και να συλλέξει εμπειρίες. Επίσης, εργάστηκε ως σύμβουλος σε εταιρείες για αρκετά χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να εγκαταλείπει την εικαστική της δραστηριότητα και την ενασχόληση με την Τέχνη.

Η Valeria είναι πλέον ζωγράφος πλήρους απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη συγγραφή, την ποίηση και διατηρεί κατάστημα-atelier στην Αθήνα όπου εκθέτει τις δημιουργίες της σε ενδύματα και πίνακες ζωγραφικής.

Οι σπουδές της στην Tέχνη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, δίπλα σε αναγνωρισμένους Δασκάλους, τη βοήθησαν να δημιουργήσει τη δική της θεώρηση των πραγμάτων. Θεωρεί, ότι η Τέχνη βοηθά τον καθένα μας να ταξιδέψει στον κόσμο του ονείρου. Η Tέχνη γεμίζει, ηρεμεί και ολοκληρώνει τον άνθρωπο, ενώ ταυτόχρονα θεραπεύει και γαληνεύει την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα.

Πηγή έμπνευσής της είναι ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, η ομορφιά ή και η ασχήμια του κόσμου μας, τα ανάμεικτα συναισθήματα, οι άνθρωποι και η φύση. Τα θέματα της είναι κυρίως τοπία, αφηρημένη τέχνη, φύση, φιγούρες και ελεύθερες συνθέσεις. Οι δημιουργίες της περιλαμβάνουν κάθε είδους έργα σε καμβά με ακρυλικό ή λάδι, καθώς και σε χαρτί, όπως σχέδια, κολάζ και ακουαρέλες.

Η ζωγραφική και το σχέδιο είναι το πάθος της και πολύ συχνά στα έργα της έχει ως οδηγό ακριβώς μόνο αυτό, το πάθος της για δημιουργία. Τα μοναδικά έργα τέχνης που δημιουργεί είναι γεμάτα με θετική ενέργεια και νοήματα ζωής που αγγίζουν κατευθείαν την ψυχή μας. Όλοι οι πίνακες της ακολουθούν τον ίδιο δημιουργικό κανόνα: «Σε οτιδήποτε δημιουργώ, αφήνω τα συναισθήματα μου και τις καλές μου δονήσεις να μεταφέρουν σε εικόνα ένα μήνυμα προς όλους».

Κάθε πρωτότυπο έργο τέχνης της καλλιτέχνιδας Valeria είναι γεμάτο χρώματα, φως και μία μοντέρνα αισθητική προσέγγιση. Η ζωή και τα έργα της είναι πραγματικά μία εμπνευσμένη ιστορία για όλους μας, είτε είμαστε λάτρεις της τέχνης, είτε όχι.

Εκθέσεις

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. «Η Valeria δημιουργήθηκε για να δημιουργεί», είναι μια φράση που ακούει συχνά από τους φίλους και τους πελάτες της.

Πιστεύει ότι η Τέχνη αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία και πρέπει να ανήκει σε όλους. Μας προτρέπει μέσα από τα έργα της να νιώσουμε την ενέργεια τους και να ευφρανθούμε από τη δύναμη και τα χρώματα τους σε ένα νοητικό ταξίδι. Απολαύστε την!

Πελάτες

Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν επιλέξει εικαστικές δημιουργίες της Valeria για να διακοσμήσουν το σπίτι τους, να τις προσφέρουν ως δώρα σε φίλους ή συνεργάτες τους. Οι πίνακες της κοσμούν τα γραφεία μεγάλων εταιριών του εξωτερικού, ξενοδοχεία, εστιατόρια,αλλά φυσικά και πολλές οικίες, καθώς η Valeria πιστεύει ότι η Τέχνη δεν έχει ηλικία και σύνορα, ανήκει σε όλους.

Τα έργα τέχνης που φιλοτεχνεί αποτελούν το ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση και για όλους όσους θεωρείτε σημαντικούς στη ζωή σας, το σύντροφο, το φίλο, το συνεργάτη, τους γονείς, για εταιρικό δώρο, για πρόταση γάμου.

Δημοσιεύει πολύ τακτικά στο Instagram έργα της και έτσι δίνετε σε όλο τον κόσμο η δυνατότητα να απολαύσει ένα μικρό καθημερινό ταξίδι τέχνης. Ζήστε το!

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΥ

Το έργο τέχνης που επέλεξα από την Valeria είναι abstract και μου θυμίζει κάθε φορά που το κοιτάζω τη γέννηση της κόρης μου και τα συναισθήματα χαράς και ολοκλήρωσης που ένιωθα εκείνη τη μέρα και που φυσικά ακόμα νιώθω. Μου αρέσει ο συνδυασμός των χρωμάτων που χρησιμοποιεί στους πίνακες της.

Ηλιάννα Π., αρχιτέκτονας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η τέχνη είναι έκφραση συναισθημάτων. Ένα τέτοιο έντονο συναίσθημα ένιωσα και όταν το ξενοδοχείο μου γιόρτασε πρόσφατα ένα χρόνο λειτουργίας και οι συνεργάτες μου, μου δώρισαν ένα έργο ζωγραφικής από τη Valeria. Ο πίνακας αμέσως άγγιξε την ψυχή μου και συγκινήθηκα με την αγάπη τους. Ήταν ένα από τα πιο όμορφα δώρα που έχω λάβει ποτέ, ένα δώρο γεμάτο χρώματα και φως.

Νίκος Γεωργίου, επιχειρηματίας

Λατρεύω τους πίνακες της Valeria και θεωρώ ότι όλα τα έργα της βγάζουν έντονα συναισθήματα και αγγίζουν την καρδιά του καθενός. Προμηθεύτηκα πρόσφατα δύο πίνακες για το ιατρείο μου και πραγματικά ο χώρος εκπέμπει περισσότερη ηρεμία και θετική ενέργεια. Ακούω μάλιστα και θετικά σχόλια από τους πελάτες μου, που συχνά εκφράζουν ενδιαφέρον για τους πίνακες!

Κατερίνα Ν., οδοντίατρος

Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους που μοιάζουν να έχουν βρει το νόημα στη ζωή τους και λειτουργούν με γνώμονα το πάθος και τα συναισθήματά τους. Ένα τέτοιος άνθρωπος είναι και η Valeria, μια σπουδαία καλλιτέχνης με μεγάλο πάθος για την τέχνη και τις δημιουργίες της, μια σπουδαία γυναίκα που βάζει αγάπη και μεράκι σε όσα κάνει. Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα πίνακές της εξεπλάγην ευχάριστα και ειλικρινά έμεινα έκθαμβος από την ποιότητα της δουλειάς της, αλλά κυρίως από τον κατακλυσμό συναισθημάτων και ενέργειας που βίωσα. Συστήνω ανεπιφύλακτα στον καθένα να επιλέξει πίνακες της για οποιοδήποτε σκοπό και να προορίζονται, καθώς θεωρώ ότι αληθινά έργα τέχνης όπως αυτά της Valeria, όχι μόνο απευθύνονται σε όλους ,αλλά νοηματοδοτούν και αναβαθμίζουν τη ζωή μας.

Δημήτρης Ντόντης, επιχειρηματίας